Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vettre Vel posten november 2019

Vettre Vel posten november 2019

STYRELEDER HAR ORDET! 

Å høre til og trives i nabolaget og nærmiljøet sitt har stor verdi. Vettre vel vil gjerne bidra til at innbyggerne føler tilhørighet og til at nærmiljøet henger tett sammen. I mange år har vellet arbeidet mye med veier, brøyting, strøkasser osv. Det skal vi fortsette med. Jeg håper at vellet også kan bety noe for at folk skal kjenne seg hjemme og inkludert i nærmiljøet. I dette arbeidet trenger vi alle.

Hva kan du gjøre for å ønske nye velkommen eller gi folk rundt deg opplevelsen av å høre til?
Vellet har i noen år hatt et engasjert aktivitetsutvalg som arrangerer tenning av julegran på Vettre torg, fakkeltog og fyrverkeri på nyttårsaften, skirenn på jordet og ulike utflukter. Vi er glad for at mange har lyst til å være med på dette. Vettre vel har fine muligheter fordi økonomien er god. Det er mulig å få støtte til arrangementer eller aktiviteter som bygger naboskap. Informasjon om
dette finnes på nettsiden.

Mange på Vettre bidrar frivillig og gjør en innsats for andre. Engasjement i lag og foreninger gir også tilhørighet og bygger nærmiljøet. Vi vil gjerne ha flere med og tror at Vettre vel kan gjøre en forskjell for flere. Et første skritt er å bli medlem og å bli med i vellets aktiviteter.
Terje Larsen
Leder

Juletretenning på Vettre Torg 

Vi tenner juletreet på Vettre Torg Søndag 1.desember kl.18.  Bondi og Vettre skolekorps spiller julesanger. Nissen kommer med poser til barna. Alle er hjertelig velkommen.
Unngå trengsel på større steder, støtt aktivitetene i ditt nærmiljø! Meld deg inn i vellet.

Nyttårsfyrverkeri på Vettre-jordene 

Vettre Vel inviterer igjen store og små til felles nyttårsfyrverkeri på Vettre-jordene. Møt opp for felles fakkeltog fra Kiwi på Vettre kl. 1730. Rakettene skytes opp nederst i akebakken ved Kråka på Vettre gård kl 18.00. Vettre Vel ordner med gratis fakler til alle. Lett servering. Vel møtt!

Spennende arrangement for medlemmene 

Vellet har arrangert og bidratt til en rekke aktiviteter for medlemmene i år. Vi ønsker å fremme aktiviteter som ivaretar folkehelsa og som bygger nettverk i lokalmiljøet.
Vi støttet en konsert på Kråka Pub i april, initiert av andre enn Aktivitetsutvalget, meget vellykket.
Vi støttet Rusken aksjonen på Vettre skole i mai med innkjøp av boller og fanta til elevene, et populært tiltak.
Tour de Vettre i mai fikk støtte fra vellet, her har arrangørene mer informasjon.
Det ble båttur for vellets medlemmer i mai, veldig populært tiltak. Det kunne vært flere deltakere.
Vellet arrangerte busstur for medlemmer til Fetsund lensemuseum i september, veldig fornøyde deltakere.
Ølsmaking og omvisning på Kråka pub i oktober, for vellets medlemmer, god stemning og mange fornøyde deltagere.
Tilbakemeldingene fra deltakerne på arrangementene er udelt positive. Det er bare blide medlemmer etter buss- og båttur, mange kommer med forslag til nye reisemål.
På aktivitetene knyttes det kontakt mellom nye og gamle medlemmer, nettverk bygges.

Vi forbereder nå tenning av julegranen på Vettre Torg søndag 01.12.19 kl.18, med konsert av Bondi- og Vettre skolekorps, og med fjøsnissen som kommer med poser til barna.
Nyttårsarrangementet med fakkeltog fra Vettre Torg, oppmøte kl.17:13 til Kråka med rakettoppskyting kl.18
Nyttårsaften har vært fast i mange år, og er vårt mest folkerike arrangement, barneskirennet i mars er også veldig populært.
På bakgrunn av erfaringene fra 2019 vil vi i 2020 også arrangere skirenn en søndag tidlig i mars.
Båtturen med Rigmor er planlagt 25.05, denne gangen utover langs kysten av vår nye kommune.
Neste års busstur går til Kistefoss museet 16.06.
Høstfest på Kråka!

Flere aktiviteter er på planleggingsstadiet…

BLI MEDLEM DU OGSÅ – DET KOSTER KUN 200,- PER ÅR! 

EN FEST FOR NABOLAGET 

Tour de Vettre gikk stabelen for niende gang i år, og denne gang med ett helt nytt styre. Tour de Vettre er en nabolagsfest for alle som bor i Vettre skolekrets der deltakerne sykler mellom forskjellige hjem og spiser og drikker godt for kvelden avsluttes med en felles fest med live band. Dette hadde ikke latt seg gjøre i samme skala uten støtte fra Vettre Vel.

Takket være dem fikk vi midler til å holde festen på Esviken. Uten støtten hadde vi ikke hatt råd til noe lokale, og det er jo på etterfesten  hvor alle møtes igjen, og får oppleve strålende musikk fra et lokalt band. Festen gikk over all forventning, og tilbakemeldingene var veldig gode. Vi var i tillegg så heldig at vi hadde med flere sponsorer, slik at loddtrekningen fra scenen kunne by på virkelig fine premier. Hvalstrandfestivalen sponset oss med billetter, Opro – norske emaljesmykker sponset oss med smykker, Helt rå med goodiebag + mange flere. Kort sagt, vi som arrangører er dypt takknemlig. Nå gleder vi oss til å arrangere Tour de Vettre for tiende gang den 13 juni 2020!

Trine – styreleder i Tour de Vettre

MED RIGMOR PÅ FJORDEN  
Kari Stenseng deltaker på båttur mai 2019
Kari fikk informasjon om turen fra et medlem i vellet, som hun kjente. Hun syns båtturen var et fint tiltak hvor folk ble kjent med hverandre. Fra båten kunne alle få sett området til Vettre vel fra sjøsiden, pluss steder i indre Oslofjord, inklusive Operaen og det nye Munch museet i havneområdet i Oslo. Det var en kjølig maidag, Kari kunne ønsket seg litt varmere vær.

Hun trekker også fram skipperen Bjørn Salomonsen som var kunnskapsrik og fortalte om stedene vi seilte forbi. Kari er ikke fremmed for tanken på å bli med på flere turer.

ØLSMAKING OG OMVISNING 
Meget vellykket kveld på det lokale bryggeriet og puben Kråka!
Ølsmaking, omvisning i bryggeriet og nettverksbygging i lokalmiljøet.
Dette vil vellet gjenta også neste år.

SKIRENN PÅ VETTREJORDENE
Endelig fikk vi vært med på skirennet til Vettre Vel, etter å ha visst om det et par år. For et supert arrangement! Selve rennet ble holdt nede ved Kråka, og ligger dermed i gåavstand for de fleste. Vi møtte på naboer og andre bekjente, barna traff på mange av vennene sine.
Stemningen var avslappet, positiv og engasjerende! Barna jublet da de fikk på seg nummerdrakt, og løypa var lett og fin. De minste hadde en litt kortere runde, men kunne gå rundt om de ønsket. Etterpå var det medalje, grilling av pølser og aking på jordet. Anbefaler alle som har muligheten til å delta på skirennet. Dette ga mestring og glede for barna, lek med venner og sosial formiddag for de voksne.

Graving rundt Slettagata/Hvileskrenten/Langenga
Det byttes rør for vann og avløp i hele dette området, og veiene og beboere vil bli berørt en stund til fremover. Planlagt ferdigstillelse i følge kommunen er desember 2020

Strøkassene
Strøkasser bør fylles opp før vinteren, men det gjør seg ikke selv. Send melding til vellet hvilke kasser som trenger påfyll, så ordner vi dette. Vær klar over at en del kasser har en tendens til å bli måkt inne av snø. Vi oppfordrer naboene til å titte bort på nærmeste kasse og måke en vei frem til den ved behov.

Årsmøte i Vettre Vel 2020
Avholdes 19. mars kl. 19 på Kråka. Årsmøtepapirer vil legges på http://vettrevel.no/. De vil altså ikke bli distribuert på papir. Ønsker du dette tilsendt i papirform, må du kontakte oss.

Medlemskap Vettre Vel 2019
For å være stemmeberettiget på årsmøtet i mars 2020, MÅ kontingenten være innbetalt innen 31.12 2019. Har du ikke betalt medlemsavgiften på 200,-, kan du gjøre det nå til Vettre Velforening konto nr. 0530 28 07568 eller Vipps 542913.  Husk å påføre navn, adresse! I de tilfellene hvor ikke navn og adresse er påført, vil ikke medlemskapet være gyldig for avstemming.

Nyheter på epost
Få Vettreposten elektronisk. Send oss en epost på post@vettrevel.no, eller meld deg på nyhetsbrevet på http://vettrevel.no/ så blir du løpende orientert om viktige saker i nærmiljøet!

Last ned Vettreposten

Følg oss også på Facebook: facebook.com/vettrevel


Comments are closed.