Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Vettre Vel posten oktober 2013

Vettre Vel posten oktober 2013

I denne utgaven kan vi glede alle beboerne på Vettre med en gladnyhet: Asker kommune har endelig godkjent regulerings- planen for Vettre Nærsenter. I den anledning har redaksjonen intervjuet familien som har arbeidet hardt for å realisere prosjektet.

VETTRE NÆRSENTER SNART EN REALITET

nersenter

 

 

 

 

 

 

Asker kommunestyre vedtok den 18. juni reguleringsplanen for Vettre Nærsenter

karolinemoen 

 

 

 

 

Vi stilte Caroline Moen Nergaard og Arild Moen 5 spørsmål:

1. Tilsammen tre saksbehandlere fra kommunen har vært involvert i denne reguleringssaken. I løpet av årene har den ene saksbehandleren etter den andre blitt avløst. Det har blitt forklart med sterkt arbeids- press i Bygningsetaten. Særlig har den siste delen av saksbehand- lingen vært tidkrevende. I den byråkratiske mølla har altså hjulene gått tregt.
Totalt var det mer enn 13 instanser som skulle høres i denne saken. Og dette har tatt tid. Vi fikk innsigelser fra Fylkesmannen og Statens vegvesen. Fylkesmannen ville forsikre seg om at dette ikke i frem- tiden bygges ut som et ”storsenter”. Mens Vegvesenet var opptatt av støy, og våre analyser måtte detaljeres. I tillegg var det protester fra noen av naboene. I den vedtatte planen er både innsigelsene og inn- spill fra naboene behandlet, og det ble foretatt flere endringer for å imøtekomme disse.
I løpet av disse 6 årene har vi vært i kontakt med ordfører Conradi 3 ganger for å få fortgang i saken. Hun la selv press på saken ved flere anledninger og i våres satt hun saken på agendaen for Kommune- styret. Vi var veldig fornøyde da planen ble enstemmig vedtatt av Kommunestyret den 18. juni.

2. Tomten for Trinn 1 vil bli ryddet for skog i løpet av høsten, og selve arbeidet igangsettes for alvor til våren. Det hadde vært flott å kunne starte prosjektet med en høytidelig markering hvor bl.a. ordfører Conradi og andre betydelige personer blir invitert, for å markere etableringen av et viktig nærsenter, i tråd med kommunens planer. Vi stiller oss positive til dette.

3. Det første byggetrinnet vil ta litt over ett år og være ferdig sommer/sensommer 2015.

4. Leilighetene i Trinn 1 skal utlyses ganske snart. Det skal settes opp skilt/reklameplakater ved tomten og det er Privatmegleren som skal forestå salget av leilighetene.

5. Kiwi-butikken skal ha en størrelse på 1300 m2 med kundeparkering utenfor bygget. I andre etasje skal det bygges 17-19 leiligheter. Endelig størrelse på enhetene er ikke bestemt.
Byggetrinn 2 på andre siden av Konglungveien skal i tillegg til 10-12 leiligheter romme bl.a. legekontor, dyreklinikk, muligens en kafé, kanskje en frisørsalong, et lite apotek og eventuelt behandlingstilbud slik som fysioterapeut eller lignende. Byggestart for Trinn 2 er foreløpig ikke bestemt, men vil blant annet avhenge av etterspørsel etter leilighetene.

senter

 

 

 

 

 

 

Byggetrinn 2 på andre siden av Konglungveien skal i tillegg til 10-12 leiligheter romme bl.a. legekontor, dyreklinikk, muligens en kafé, kanskje en frisørsalong, et lite apotek og eventuelt behandlingstilbud slik som fysioterapeut eller lignende. Byggestart for Trinn 2 er foreløpig ikke bestemt, men vil blant annet avhenge av etterspørsel etter leilighetene.

Esviken, nytt samlingspunkt og mulig lokale for festlige anledninger

esviken

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventselskapet Festus fra Vettre og Thon Hotel Vettre skal i samarbeid drive det nyrestaurerte og fredete Esviken på Konglunghalvøya. Avtalen er inngått med Asker kommune og har en varighet på fem år. Budstikka skriver at Esviken skal være en kultur- arena og et åpent sted med god tilgjengelighet for allmennheten, organisasjonslivet og innbyggerne i Asker.
Leietagerne har forpliktet seg til å arrangere minst 10 åpne publikumsarrangementer årlig.

En dåre skriver sitt navn overalt

mps

 

 

 

 

Dette er så stusselig! Tenk om ”MPS” kunne vært så tøff at han tok samme runde for å fjerne de svært skjemmende skribleriene.

Speiderlandsleir på Vettre-jordene

Sommeren 2014 må bygg og havre vike for telt på Vettre-jordene når nærmere 8.000 speidere fra hele landet inntar søndre, vestre og nordre jorder i perioden 2-9 august.
KFUK-KFUM speiderne valgte Vettre på grunn av flott natur og nærhet til sjøen, samtidig som det er sentralt og lett tilgjengelig i forhold til Oslo og Gardermoen. Det ventes mange langveisfarende speidere, også fra utlandet.

Foto: Carl-Frederic Salicath

En formell forespørsel ble først rettet til Asker kommune, hvoretter ordfører Lene Conradi kontaktet Wettre gård med anmodning om positivt svar på bruk av jordene.
– Spørsmålet kom totalt overraskende, men var svært hyggelig og veldig enkelt å svare ja til, sier Hans Ellef Wettre senior.
Landsleirledelsen har allerede avholdt informasjonsmøte med naboene langs Vettre- jordene. Spørsmål av praktisk art ble besvart, og stemningen blant de fremmøtte var positiv.
Det settes opp egen kiosk i leiren, men selvsagt kan det bli folksomt på Kiwi og selvsagt vil man høre og merke at det er speidere i bygda. Temaet for landsleiren er samfunnsengasjement, og i den forbindelse er det planlagt med positive aktiviteter i Asker-området.
Elisabeth Mork, prosjektkoordinator i Speiderforbundet, gleder seg stort til landsleir i Asker:

 

Foto: Carl-Frederic Salicath
– Alle steder hvor vi har arrangert speiderleir tidligere har tilbakemeldingene vært svært gode. Folk synes det er trivelig å se så mange aktive ungdommer samlet i eget nærmiljø. De er impo- nert over hvor lite avtrykk en så stor samling telt og mennesker etterlater seg.
Mer om landsleiren på Vettre i 2014 kan du lese på www.kmspeider.no

Ut på tur – med utgangspunkt fra Vettre

Uansett om du kjenner Børsholmen eller ikke; en tur til dette vakre stykke Asker bør du unne deg når solen skinner, høstløvet henger fargerikt på trærne og sjøen ligger speilblank.
Fra hvor som helst på Vettre er stedet lett fremkommelig til fots. Fra Blakstad seilforening følger du stien sydover, langs bukta og over den lille trebrua. Plutselig står du midt i en oase av natur, kultur og rolige omgivelser.
Finn en plass i solen, ta frem termos og medbrakt niste og nyt opplevelsen av å ha noe helt spesielt i nærområdet.

Jenter med krutt i fotballstøvlene

Oppslutningen om barnefotballen på Vettre skole, både blant jenter og gutter, er stor. Frisk Asker er klubben i hjertet til barna, samholdet og engasjement stort. Trening finner sted en gan i uken på de flotte gressområdene ved Blakstad sykehus.
Det spilles kamper ca. en gang i uken, i tillegg til noen utvalgte turneringer. Første helg i juni 2013 deltok lagene fra Frisk Asker i Liungen Cup i Lier, der de fikk utfordret seg mot andre lag fra Akershus og Buskerud. Det ble mange fine opplevelser og gode resultater.
Lag 3 Frisk Asker J2006, som består utelukkende av jenter fra 1. trinn på Vettre skole, har fått en pangstart på fotballkarrieren. I Liungen ble det tre strake seiere og så langt er de ubeseiret i serien.

Turvettregler for hundeeiere
Ha alltid med minimum 2 poser når du lufter hunden. Bruk helst hundeposer av nedbrytbar plast. Hundeposer av vanlig plast som de fleste bruker i dag, forsvinner ikke og må fjernes fra naturen.

1. Plukk opp hundelorten, knyt posen godt igjen og kast den i dertil egnet – og merket – søppelkasse!
2. Ikke legg full pose i veikanten med mindre du er 100 % sikker på at du skal forbi samme sted på hjemveien. Selvsagt må heller ikke nedbrytbare poster hensettes langs veier, utenfor hus, gjerder eller lignende.
3. Gjør hunden din fra seg på turstier i utmark, bruk en pinne og vipp hundelorten langt inn i skogen.
Asker kommune delte tidligere i år ut klistremerker til merking av private søppelkasser som skal vise at du er velkommen til å hive hundeposen her. Ingen lapp? Vær vennlig og ta posen med hjem i egen søppelkasse.

VETTRE VEL JUBILERER I 2014

Vettre Vel ble stiftet i 1924 og fyller dermed 90 år i 2014. I den anledning ønsker Styret gode forslag til markering av det kommende året. Styret vil selvsagt tenke ut en god plan, men ønsker å involvere Velforeningens medlemmer så langt det er mulig!
VALG PÅ NYTT STYRE I VETTRE VELFORENING 2014
Jakten på nye styre- og varamedlemmer for 2014 er i gang
Medlemmene i Velforeningen oppfordres til å fremme nye kandidater til foreningens forskjellige tillitsverv. For mer informasjon om hvem som innehar disse vervene i dag, gå inn på www.vettrevel.no. For at årsmøtet skal ha best mulig grunnlag til å vurdere de kandidatene som foreslås, ber vi om at forslagene med begrunnelse sendes valgkomitéen på post@vettrevel.no innen 15. januar eller direkte til valgkomiteen: Torild Solberg Fossnes, Krillåsveien 4A Pia V Jøsendal, Vettrekollen 23 Dag Christensen, Strandveien 19

Informasjon om årlig medlemskontingent i Vettre Vel

Frivillig medlemskontingent 2013: Kr 200,- Årsmøtet vedtok å opprettholde den frivillige medlemskontingenten for 2013.
Husstander som ønsker å bli medlem, oppfordres til å innbetale snarest og senest 30.12. til Velforeningens bankkonto 0530 2807568. Betalt medlemskap gir stemmerett på årsmøtet.

NB! Husk å skrive navn og adresse på giroen. Anonyme innbetalinger er umulig å spore som dokumentasjon for betaling!


Comments are closed.